Метро войни

Метро Войни

Отдавна си мечтаете да покажете на вашите «съюзници» от фракцията, коя е най-силната банда в Столицата? Вече имате такава възможност и без да си сменяте фракцията! Съберете най-сплотения екип и превземете това, което смятате, че по право ви принадлежи, като участвате в най-новите войни между бандите - битките за станциите на метрото.

Превземането на станциите изисква от всеки боец на бандата сериозни усилия, но пък и наградата си струва изразходваното време.

Понеделник - ден за разпределение на станциите

Всеки понеделник лидерът, заместникът или командирът на бандата трябва да изберат станциите, за които бандата иска да воюва, и да направят ставки за избраните станции. В 00:00 във вторник приемането на ставките приключва и за всяка станция се формира турнирна схема от бандите, които са направили по-високи ставки. Ако няма достатъчно банди, празните места в схемата се запълват от NPC.

За да направите ставка, трябва:

 • Да отидете на страницата Карта на метрото
 • Да изберете нивото на метрото и кликнете на станцията, за която искате да участвате
 • Намерете полето на ставките и направете вноската
 • При желание можете да повторите и на други станции

Не можете да намалите своята ставка, но можете да добавите монети към нея. Резултатите от ставките формират турнирната схема: в 1/8 финал - първият клан от списъка винаги ще бъде срещу този на 16-то място, вторият срещу 15, 3 срещу 14 и т.н. Празните места се запълват от NPC. Можете да видите целият списък със станции, за които бандата ви е направила ставки, на същото място - в раздел Битки за станциите.

При избора на станциите трябва да имате предвид няколко важни особености.

Нивото на метрото - за играчите от различните нива са достъпни различни станции, така че ако имате в бандата много играчи от различни нива, ще трябва да разпределите силите си по станциите. Например, играчите от 13-то ниво не могат да се намесят в боевете на 11-то ниво и да спечелят станцията заедно с тях.

 • Забравено метро — за тези станции могат да воюват само играчи 12-то и 13-то ниво;
 • Голямо метро — за тези станции могат да воюват само играчи 11 и 10 ниво;
 • Средно метро — за тези станции могат да воюват само играчи 9 и 8 ниво;
 • Малко метро — за тези станции могат да воюват само играчи 7-мо ниво и надолу.

Вид на станцията - от нивото на бандата ви зависи кои станции "на етажа" са достъпни за битки.

 • Външни - обикновени станции, за които може да се пробват бандите [2] и по-високо ниво.
 • Обиколни - за тях се начислява по-голям бонус. За тях могат да се пробват бандите [7] и по-високо ниво.
 • За Централните станции могат да се борят бандите от [11] ниво. Бонусът за станциите е най-висок.
 • Златните станции сменят своето местоположение всеки месец. Бандата, която успее да превземе за месец 5-те златни станции, ще получи допълнителна награда.

Наказателни санкции — ако бандата ви е направила ставка и е загубила 1/8 или не се е явила за битката в 1/4, 1/2 или във финала, то вие няма да имате право да правите ставки за тази станция в следващите 4 седмици.

Вторник - денят на битките

Вторник е най-важният ден за метро-бойците. След като турнирната таблица е формирана, на страницата на метрото всеки участник може да види, какви боеве, за кои станции в кое време ще се проведат.

В 14:30 се провежда 1/8 финал, в 16:30 - 1/4 финал, в 18:30 полуфинал и в 20:30 е финалният бой между оцелелите банди. Самите битки за станциите са стандартни групови боеве.

 • На всяко ниво на метро войните в схемата попадат 16 банди, дали най-високи ставки.
 • Максимум 10 играчи от всеки клан могат да участват в битката.
 • Ако боят приключи наравно, то победителят се определя по сумата на нанесена щета.
 • Битката за всичките станции се провежда едновременно.
 • Играчите, излезли от един бой, могат да се намесят в друг бой за своя станция, ако той още не е приключил.
 • Убитите в боя играчи биват изхвърлени от турнира и не могат да вземат участие в следващите боеве, докато не бъдат реанимирани.

За да видите хронологията на събитията, да разберете каква награда е получила бандата или просто да бъдете информирани, можете да направите на страницата на логовете на бандата:

Награда за станциите

Най-приятното във всяка война е получаването на трофеите. Участвайки в боевете за станциите, всяка банда ще получава метро жетони, които може да се използват за покупка на всякакви полезни предмети и подсилвания.

Особени предмети

В раздела "За банди" в магазина, можете да получите три особени предмета:


Котка в чувал
Подарък-изненада с непредсказуемо съдържание.

Пламенна реч
Подсилва всички съотборници с 10% за един ден.

Лейкопласт
Този предмет успешно лекува травмите, получени в дуелите.

Специални подсилвания

Само за жетони от метрото, можете да вземете някои ексклузивни подсилвания, които можете да подарите на приятели или врагове. Подсилванията се продават в един голям комплект в специална опаковка. Купувайки кутията, вие веднага получавате в склада на бандата всички изброени предмети, които после могат да бъдат разпределени между съотборниците.


Шаманска маска
бонус +7%
сила и предпазливост

Тъпан
бонус +7%
здраве и хитрост

Лулата на мира
бонус +7%
ловкост и издръжливост


Вуду кукла
глоба (малус) -7%
здраве и хитрост

Череп
глоба (малус) -7%
сила и предпазливост

Томахавката на войната
глоба (малус) -7%
ловкост и издръжливост

Внимание: всички подсилвания действат 4 часа, не можете да си ги подарявате, защитата от негативни подаръци не действа за тях, но негативните ефекти могат да бъдат премахнати в бърлогата.

Сандъци с бойни предмети и допинги

След като имате достатъчно жетони, можете да купите сандъци с предмети за боеве и допинги. Активните банди в метровойните няма да имат липси на гранати и целувки.


Предмети за групови боеве


Допинги

Нови предмети

Италианско сирене — +4 към умението Мишелов и якост на плъхотрола до 40%

Бутилка «Пияндури» — +50 към силата на критическия удар

Нови сладости — допълнително увеличение на всички показатели едновременно.

Полезни предмети за боевете

Не забравяйте и за полезните предмети, които могат сериозно да променят хода на битките. Тези предмети могат да бъдат купени в Дюкяна.


Шлем «Rock Eagle»
При използване, няма да загинете, когато се намесвате в бой, а животът ви ще бъде възстановен на 100%.

Димка
Покрива цялото бойно поле в дим и не позволява в следващите 2 хода никой да се намеси в боя. Работи само в битките за метрото.

Понички

За улесняване на разпределението на наградата са добавени поничките - специална валута за бандите. Системата на поничките е много проста: лидерът (или упълномощените от него лица) купува в склада бонуси за жетони и им определя цена в понички. След това, за добри постижения във войните или просто заради приятелското отношение, ръководството на бандата разпределя поничките между съотборниците.

По такъв начин, всеки член може да си вземе нещо от склада за поничките, които притежава.

Разделянето на поничките между съотборниците може да става ръчно или автоматично. Можете да настроите причината и количеството на дяловете:

Също така можете не само да раздавате понички, но и да ги отнемате: на страницата на раздаването, можете да посочите отрицателно число.

Склад

Първоначално всички предмети, които се купуват със средства от хазната на бандата, имат цена 0. По този начин, всички, които не искат да използват клановата политика и поничките, могат да не го правят.

Но за тези, които се притесняват, че ценните предмети мога да попаднат в ръцете на тези, които не са заслужили, има възможност да се сложи цена на предметите:

Можете да сложите цената, като влезете в склада на бандата:

При изход от бандата, играчът губи всички получени от склада на бандата предмети (включително и тези, които е получил от аптечките). Те се връщат в склада, т.е. са собственост на бандата, а не на играча.